Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planwerk a finalizat planul urbanistic pentru Piața Mărăști. Cum va arăta zona

Arhitecții de la Planwerk au prezentat o propunere de schimbare la față a zonei Mărăști

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) va organiza o dezbatere publică privind creșterea calității mediului construit în zona centrală a cartierului Mărăști din Cluj-Napoca.

Conceptul preliminar privind amenajarea zonei poate fi deja consultat pe portalul municipalității. Zona de reglementare de 11,4 ha include Bd. 21 Decembrie, străzile Fabricii, Crinului, Ciocârliei, Aleea Bibliotecii, iar zona de influență, pentru care se formulează recomandări de proiecte viitoare, Aleea Bârsei, străzile Trotușului și Dorobanților.

Temele tratate în cadrul planului urbanistic se referă la optimizarea rețelei de mobilitate (piste, benzi pentru biciclete și trotinete, benzi dedicate transportului public, standuri de taximetre), reorganizarea sistemului de parcări (desființarea garajelor, parcaje publice sau cu abonament pentru locatari).

Sunt prevăzute dezvoltarea rețelei de spații verzi (obținerea 1 ha de suprafețe verzi noi, extinderea de zone pietonale – trotuare, scuaruri, piațete pavate, locuri de joacă), restructurarea frontului estic al Pieței Mărăști, ca recomandare pentru proiecte viitoare.

“Când spunem Mărăști, mulți ne gândim la o nuanţă predominantă de gri ce „acoperă” cartierul. Aglomerația, zgomotul, spațiile  verzi reduse sau suprafețele pietonale neatractive completează tabloul. Strategia de dezvoltare urbană a Clujului 2021-2030 presupune regândirea centrului de cartier, amenajarea acestuia  în acord cu principiile dezvoltării urbane sustenabile, în vederea creşterii calităţii vieţii şi accesibilităţii tuturor categoriilor de utilizatori” – arhitectul Andreea Mureșan.

Conceptul de amenajare propus pentru zona Piata Mărăști, elaborat de compania Planwerk Arhitectură și Urbanism, face parte din programul de investiții “Cluj-Napoca – oraș pentru pietoni”. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin programele aferente perioadei 2021-2027.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Farmec va generaliza franciza Gerovital

Articolul următor

Cum s-a născut cel mai mare eveniment de networking din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share