Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi ansambluri ale Clujului. Estimo – admis, Pritax și Hexagon – respinse

Inițiatorii proiectului din Apahida au primit aprobare și de la comună, și de la județ I Foto: Estimo

Comisiile de urbanism ale municipalității clujene și ale administrației județene au analizat proiectele rezidențiale propuse de dezvoltatorii imobiliari Pritax Invest, Hexagon City și Estimo.

La nivel de comisiei din Cluj-Napoca, proiectul unui bloc cu patru etaje, penthouse și 24 de locuri de parcare de pe str. Frunzișului (cartierul Zorilor), inițiat lângă clădirea de birouri unde activează compania informatică Fortech, a fost respins din cauza problemelor de trafic generate de circulația și staționarea autovehiculelor. Compania este controlată de omul de afaceri Dumitru Ghișe, conform Cluj24.

Pentru un ansamblu cu 140 de apartamente pe str. Someșului (centrul orașului), cu șase blocuri de 3-4 etaje, două niveluri de subsol și 170 de locuri de parcare, municipalitatea a cerut refacerea studiului de trafic pentru a vedea ce aglomerare de mașini suportă zona și lămurirea aspectelor juridice ale unei parcele învecinate care ar urma să fie cumpărată de investitor. Hexagon City este deținută de Florin Mariș și Raul Ciurtin.

În schimb, la comisia județeană a trecut un proiect de 330 de apartamente propus pe Dealul Dăruaș, cu șase blocuri cu 3-4 etaje, 380 de locuri de parcare, pe 2,6 ha. Aici urmează să locuiască 700 de persoane. Proiectul beneficiarului Estimo Park, Vasile Meseșan, a fost aprobat în Consiliul Local Apahida. Ansamblul se va învecina cu cartierul Omnia. În apropiere este prevăzut un nod al viitoarei centuri metropolitane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat licitația pentru centura Beiușului

Articolul următor

Dezastru pe Autostrada Sebeș – Turda. “Luăm în calcul rezilierea”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share