Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laborator de automatizare a clădirilor UTCN – KNX

Asociația KNX propagă cel mai răspândit standard internațional pentru automatizarea clădirilor

Un parteneriat științific dintre Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Asociația Internațională KNX, cel mai răspândit standard internațional pentru automatizarea clădirilor, s-a materializat într-un laborator în cadrul instituției.

Acesta este amplasat în complexul Observator, la Facultatea de Automatică și Calculatoare, și a fost dotat cu multiple platforme de dezvoltare pentru implementarea hardware și software a proiectelor, platforme specifice pentru dezvoltarea și demonstrarea unor soluții sau integrarea cu alte sisteme.

Laboratorul a fost dezvoltat pentru activități didactice și de cercetare, proiecte de diplomă și disertație, teze de doctorat, proiecte cu alte universități, institute de cercetare și companii, inclusiv internaționale.

Investiția va permite studenților să testeze, să simuleze și să pună în practică diferite tehnologii și sisteme specifice industriei automatizării clădirilor, ajutându-i să se pregătească pentru o carieră în inginerie. Ei vor avea oportunitatea să proiecteze și să configureze sisteme complete și de actualitate.

Aici se pot realiza activități și teste pentru a integra sisteme destinate clădirilor pentru colectarea datelor de la clădiri pentru monitorizare; controlul mentenanței; contorizarea și optimizarea consumurilor; metode standardizate de analiză a clădirilor pentru proiectarea sistemelor de management; integrarea subsistemelor de monitorizare și control destinate clădirilor; elaborarea unei metode standardizate de implementare.

Laboratorul dispune de opt standuri reconfigurabile bazate pe plăci de dezvoltare, senzori și accesorii precum și un stand experimental dedicat KNX. De echipamente și dotări vor beneficia anual 1.000 de studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice și cercetători.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO: Elogiu gastronomiei și vinurilor mureșene. ”Săptămâna gastronomiei și vinului mureșean”

Articolul următor

P3 Logistic Parks celebrează aniversarea de 20 de ani a companiei la EXPO REAL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share