Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Amenzi infime pentru operatorii de curierat verificați la Cluj

Inspectorii au vizat identificarea şi combaterea muncii nedeclarate în firmele de curierat I Foto: ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a aplicat amenzi de numai 2.300 de euro în urma controlării a 29 de angajatori cu activități de poștă și curierat.

ITM Cluj a desfăşurat controale în perioada 7-9 octombrie, în cadrul unei campanii naţionale, în vedere identificării şi combaterii muncii nedeclarate în acest domeniu de activitate. Două societăți au fost sancționate cu amenzi de 1.800 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal și neeliberarea adeverinței ce atestă vechimea în muncă a angajatului.

O societate a fost amendată cu 10.000 lei pentru munca nedeclarată (găsirea în activitate a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului cu timp parțial). Cuantumul amenzilor a fost de 11.800 lei. “Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, din cauza consecințelor sociale și economice pe care le produce”, consideră Daniel Păcurariu, inspector șef al ITM Cluj.

Instituția a mai urmărit identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor; determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale; dispunerea intrării în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turnul Primăriei Oradea a fost redeschis vizitatorilor

Articolul următor

Spații de retreat create în satele din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share