Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Nordului, aproape de finalizare

Reabilitarea șoselei de 75 km este întârziată de lucrările de canalizare din Țara Chioarului
Lucrările de reabilitare pe Drumul Nordului sunt aproape de finalizare, acesta urmând să fie dat în folosință luna viitoare, mai puțin o porțiune de șosea județeană.
Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, a efectuat o vizită de monitorizare împreună cu reprezentanții administrației județene, pe loturile I și II, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Acest proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 72 km de de drum județean.
Lucrările de reabilitare și modernizare pe Drumul Nordului vor fi terminate până la finalul lunii noiembrie, cu excepția a 3,9 km de drum județean, la Remetea Chioarului, unde acum se lucrează la canalizare. Lucrările de canalizare vor fi finalizate până la sfârșitul acestei luni, după care se va continua reabilitarea drumului.
Reabilitatea Drumului Nordului este executată de societatea de construcții Antrepriza de Reparații Lucrări, parte a grupului Strabag. Au existat în trecut mai multe disensiuni între beneficiarul lucrării, administrația județeană, și fostul antreprenorul, Implenia (Elveția – Germania). Locuitorii din zona Codru – Chioar au reclamat ritmul scăzut al lucrărilor.

Drumul Nordului urmează traseul lot 1: limită de județ Sălaj dinspre Cehu Silvaniei – Ariniș – Gardani – Farcașa – Ardusat – Hideaga – limită de județ Satu Mare înspre Borlești; lot 2 : Șomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coas – Copalnic Mănăștur – Surdești. În paralel au fost propuse mai multe proiecte care ar trebui să asigure legătura, prin Maramureș, cu Ungaria și cu Moldova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spații de retreat create în satele din România

Articolul următor

Kinderpedia atrage o investiție de 1,8 milioane euro într-o rundă condusă de fondul de investiții EGV

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share