Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IT-știi de la AROBS intră în ringul bursier

Compania de tehnologia informației AROBS și-a anunțat intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Aceasta își propune ca acțiunile sale să fie listate la BVB până la sfârșitul anului.

Înainte de listarea pe bursă, clujenii vor realiza, în această lună, un plasament privat pentru acțiuni, intermediat de casa de brokeraj BRK Financial Group, pentru a atrage 75 de milioane de lei prin majorarea capitalului social cu 13%.

„Am reușit să combinăm, sub o singură umbrelă, partea de servicii de dezvoltare software, cu zona de creare de soluții software. Listarea la bursă și derularea unor operațiuni corporative prin intermediul pieței de capital și cu sprijinul investitorilor reprezintă un nou vehicul de creștere a afacerii pentru anii ce urmează”, a declarat Voicu Oprean, fondator al AROBS.

Aceasta dezvoltă și produse software și soluții proprii pentru monitorizarea flotelor auto, automatizarea companiilor din comerț și distribuție; industria hotelieră; digitalizarea manualelor școlare; plăți prin mobile POS, contactless, paperless. Capitalul obținut din plasamentul privat va fi utilizat pentru achiziționarea altor companii din IT, soluții de management de flotă, optimizarea afacerilor.

AROBS are în vedere extinderea în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania și Marea Britanie, deschiderea unei filiale în America de Nord, linii noi de expertiză și specializări. Oprean deține 72,8% din acțiuni, 10% sunt acțiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan, implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment – 10%, iar managementul și angajații cheie – 7,2%.

Compania are un consiliu de administrație format din trei membri: Voicu Oprean – președinte, Mihaela Cleja – membru și CFO de grup, Răzvan Gârbacea – membru independent. Veniturile estimate la nivel de grup vor fi de 192 de milioane de lei în acest an. Aceasta are șapte centre în România și șapte în străinătate, având 8.000 de parteneri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul BT lucrează la noua strategie de sustenabilitate a Autonom

Articolul următor

Sălajul primește 28 de milioane de euro pentru investițiile din "Anghel Saligny"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share