Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul BT lucrează la noua strategie de sustenabilitate a Autonom

Furnizorul de servicii de mobilitate a înglobat anul trecut fosta divizie de leasing auto a grupului BT I Foto: Autonom

BT Capital Partners Cluj acționează ca manager grup de distribuție pentru emisiunea inaugurală de obligațiuni corelată cu strategia de sustenabilitate a furnizorului de mobilitate Autonom Services, care prevede reducerea la jumătate a emisiilor de carbon ale flotei operaționale până în 2030.

La concretizarea noii strategii au mai contribuit BRD – coordonator unic al programului, suport pentru implementarea documentului cadru și RTPR – consultant legal. Autonom Services, jucător independent de pe piețele de leasing operațional și rent-a-car, a anunțat o strategie în care componenta de mediu reprezintă cea mai importantă direcție.

„Schimbările climatice au devenit o preocupare majoră la nivel mondial. Ne propunem ca până în 2025, să reducem emisiile medii de carbon ale flotei operaționale cu 25%, respectiv cu 51% până în 2030”, a declarat Marius Ștefan, cofondator al Autonom.

În contextul unei posibile viitoare emisiuni de obligațiuni corelate cu obiectivele de sustenabilitate, Autonom a întocmit un document cadru. Emisiunea din 2019 a fost primul pas spre diversificarea metodele de finanțare a companiei și de atunci conducerea a luat în considerare posibilitatea unor noi emisiuni de obligațiuni.

Aceasta vrea să atragă finanțări de 250 de milioane de euro, prin emisiuni de obligațiuni, prin una sau mai multe emisiuni separate, derulate pe maximum cinci ani. Cele cu obiectivele de sustenabilitate vor fi oferite spre subscriere printr-un plasament privat ce se va adresa investitorilor calificați și pentru maximum 150 de persoane fizice sau juridice.

Autonom a încheiat primul semestru al anului cu venituri consolidate de 178 de milioane de lei. Flota companiei din Piatra Neamț număra 9.227 de mașini și o rețea națională din 46 de agenții, în 33 de orașe. Principalii săi concurenți în domeniu din România erau Arval Service Lease, Unicredit Leasing, ALD Automotive, Porsche Mobility.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Domeniile preferate de business ale generației Z și barierele întâmpinate

Articolul următor

IT-știi de la AROBS intră în ringul bursier

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share