Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul dealer auto din România care acceptă plata cu criptomonedă

La Cluj s-a introdus, în premieră europeană, plata cu criptomonedă a mașinilor I Foto: Autoworld

Procesatorul de plăți electronice Netopia Payments va implementa tranzacțiile de cumpărare a mașinilor la compania clujeană Autoworld cu criptomonede Bitcoin și eGold, primul dealer auto din Europa care face această mișcare.

Autoworld este dealer autorizat al mai multor mărci germane, oferă servicii de închiriere și a dezvoltat platforma Carcloud.ro, care oferă un proces digital, de la selecție până la cumpărare. Din această lună, produsele și serviciile pot fi plătite în eGold, integral sau parțial.

Tranzacțiile sunt decontate prin intermediul Netopia. Primul client al Autoworld care a optat pentru plata în eGold și a înregistrat cea mai mare tranzacție cu criptomonede pe care Netopia a procesat-o până în prezent, în valoare de peste 100 eGold, reprezentând avansul pentru o mașină.

„Suntem martorii unei tranziții dintre tendință și normalitate în utilizarea criptomonedelor”, spune Antonio Eram, fondatorul Netopia. Aceasta integrează noile tehnologii în domeniul plăților și are 30.000 de comercianţi ce folosesc serviciile şi soluţiile de plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin  SMS.

Autoworld este dealer autorizat Volkswagen, Audi, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Das WeltAuto și Volvo, cu venituri anuale de 70 de milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălajul primește 28 de milioane de euro pentru investițiile din "Anghel Saligny"

Articolul următor

Transgaz a început proiectul magistralei de la Maramureș spre Bucovina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share