Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transgaz a început proiectul magistralei de la Maramureș spre Bucovina

Cea dintâi conductă de gaz a magistralei Sighet – Borșa a fost montată I Foto: Florin Alexe

Operatorul național Transgaz a dat ordin de executare a celei dintâi suduri pe conducta de gaz Sighetu Marmației – Borșa (88 km).

“Transgaz pregătește interconectarea a două zone, Maramureș (conducta Sighetu Marmației – Borșa) și Bucovina (Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, obiectiv aflat în curs de execuție), prin realizarea unei conducte pe direcția Borșa – Vatra Dornei, asigurându-se alimentarea cu gaze pentru zonele aferente din două direcții și echilibrarea sistemului național de transport gaze naturale”, a informat deputatul Florin Alexe.

​Guvernul a declarat conducta din Maramureș ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. Acum în județ nu există conducte de alimentare cu gaze naturale. Pentru încălzirea locuințelor, a spațiilor comerciale și a obiectivelor socio-culturale se folosesc lemne de foc, cărbuni și gaze lichefiate, conform Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Zona Maramureș este axată pe turism și beneficiază de locuri de cazare în hoteluri de 2-4 stele, și de o variată reţea de pensiuni turistice şi agroturistice, baze de tratament și săli de sport pentru medicina recuperatorie. Asigurarea tuturor utilităţilor în mediul rural va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea economico – socială a judeţului.

Conducta Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei e un alt obiectiv de importanță națională, în curs de realizare la Transgaz. Operatorul se află în fața unei provocări majore: dezvoltarea în scurt timp de culoare de transport gaze naturale care să asigure interconectivitatea la nivel european, echilibrarea sistemului și potențial suficient de transport al gazelor pentru valorificarea lor pe piețele autohtonă și regională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul dealer auto din România care acceptă plata cu criptomonedă

Articolul următor

Platforma industrială a Clujului, loc de promenadă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share