Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platforma industrială a Clujului, loc de promenadă

Malurile Someșului în zona platformei industriale a orașului I Foto: Asociația SOS

Proiectul Someș Delivery vrea să transforme zona industrială din Cluj-Napoca într-un loc de relaxare și evadare din cotidian, în cadrul campaniei Someșul – Culoar Verde-Albastru.

Clujenii vor fi invitați, timp de o lună, la activități online și offline care să îi aducă mai aproape de râul Someș. Împreună cu autoritățile și cu specialiștii, localnicii vor căuta soluții și vor identifica oportunități în cadrul evenimentelor din ciclul Someș Delivery.

„Am decis în ultimul moment să mutăm ediția aceasta în mare parte în mediul online. Încurajăm oamenii să meargă în zonă și să se bucure de Someș dar în grupuri mici, cu grijă față de ei și față de ceilalți”, spune Marius Moga, coordonator al Someș Delivery. Scopul campaniei e să găsească soluții, împreună cu specialiștii, autoritățile și cu cetățenii astfel încât râul să devină un culoar verde albastru pe zeci de kilometri, cu spații verzi pe râu, apă curată, piste de biciclete, alei pietonale și arii naturale protejate.

„Tronsonul pe care îl propunem spre explorare are cea mai bună conexiune apă – spațiu verde. Malul își păstrează caracterul natural, bogat în vegetație și în același timp este foarte accesibil. În plus, simți că spațiul e asumat de locuitorii de acolo și asta îi dă mai multă viață, cel puțin în zona Bărc III”, precizează Martha Moroșan, coordonator de spațiu în cadrul echipei Someș Delivery.

În perioada 14 octombrie – 9 noiembrie au loc ateliere de reciclare, tururi ghidate fizice și virtuale, dezbateri, grupuri de lucru, conferințe. Acțiunile au ca scop întoarcerea locuitorilor “cu fața spre râu” și identificarea unor soluții pentru ca Someșul să facă parte cu adevărat din viața orașului și să își atingă potențialul maxim. Primăria a anunțat un concurs de proiecte pentru râu în zona industrială.

Din cauza situației pandemice, multe activități vor avea loc online, dar există și acțiuni organizate în format fizic, cu număr restrâns de participanți. Campania din programul „Cu apele curate” își propune transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transgaz a început proiectul magistralei de la Maramureș spre Bucovina

Articolul următor

Rectorul UBB: “Tezele de doctorat ale celor cu funcții publice să fie verificate cu prioritate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share