Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aradul a livrat 24 de garnituri de tramvai la Cluj-Napoca

Clujul a comandat tramvaie “made in Romania” de 44 de milioane de euro I Foto: PCN

Dintre cele 24 garnituri de tramvai Astra Imperio, fabricate la Arad, 20 sunt puse deja în circulație la Cluj-Napoca, urmând ca și celelalte să intre în circuit după perioada de probe. Contractul semnat se ridică la 44 de milioane de euro.

Mobilitatea sustenabilă este unul dintre principalele obiective ale municipalității pentru tranziția verde. „50% din flota de transport public este electrică. Obiectivul nostru este ca până în 2026 întreaga flotă să fie verde și nepoluantă. În ultimii ani, primăria a investit constant pentru achiziționarea de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice la cele mai înalte standarde din domeniu”, a precizat edilul Emil Boc

Tramvaiele Astra Imperio au următoarele caracteristici tehnice: capacitate de 300 de călători (36 de locuri pe scaune) și dotări de ultimă generație, facilități pentru fotolii rulante sau cărucioare pentru copii, internet Wi-Fi gratuit pentru călători, sistem de supraveghere video. Tramvaiele sunt unidirecționale. Prețul unitar al unei garnituri este de 7,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Valoarea totală a contractului însumează 185 de milioane de lei, fără TVA. În următoarea perioadă programatică, 2021-2027, Primăria are pregătite proiecte europene pentru creșterea calității rețelei de transport public: autobuze electrice noi și autonome, troleibuze, extinderea rețelelor de contact pentru troleibuze, modernizarea depoului de tramvaie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tenaris și-a fixat strategia pentru România

Articolul următor

Maramureșul și Clujul, la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share