Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul și Clujul, la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor

Diriguitorii administrației din Ardealul de Nord au luat parte la prima reuniune fizică a Comitetului Regiunilor

Reprezentanți la nivel înalt ai județelor din Transilvania au participat la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor (EU Regions Week), sub egida Comitetului European al Regiunilor (CoR) și a Direcției Generale Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene.

Evenimentul este cea mai mare manifestare europeană dedicată politicii de coeziune și cooperare regională, o platformă de comunicare și de colaborare ce reunește regiuni și orașe din UE. Printre protagoniști s-au numărat președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, primarul clujean Emil Boc.

Maramureșul a participat în cadrul unui parteneriat regional format din Regiunea Moravia de Sud (Cehia) – lider, voievodatul Wielkopolska (Polonia), județul Timiș (România), regiunea Slavonia (Croația), regiunea Umbria (Italia), Bosnia și Herțegovina, regiunea Ourense (Spania).

Partenerii au organizat o dezbatere pe tema interoperabilității soluțiilor digitale. Fiecare regiune participantă a prezentat bune practici în digitalizarea serviciilor publice sub impactul pandemiei. Maramureșul a contribuit cu un material video dedicat serviciilor publice digitalizate ale CJ, cu accent pe digitalizarea transportului public județean, în curs de implementare în cadrul unui proiect transfrontalier.

Tema s-a conformat obiectivelor ediției din acest an al EU Regions Week: susținerea tuturor formelor de transport sustenabil cu impact pozitiv asupra cetățenilor. La eveniment au participat membri raportori ai CoR, reprezentanți ai administrației centrale din regiuni partenere, având ca moderator o organizație europeană dedicată dezvoltării aptitudinilor digitale.

“Județele, localitățile sunt responsabile de dezvoltarea durabilă; trebuie să avem și instrumentele financiare corespunzătoare și atribuțiile pentru dezvoltarea de care avem nevoie. Politica de coeziune, principalul instrument de investiții ale UE, vizează reducerea decalajelor economice și sociale între regiuni și obiective importante: locuri de muncă, creștere economică, combaterea schimbărilor climatice și excluziunii sociale”, Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș

„Democrația nu este perfectă. Apariția unei crize nu reprezintă sfârșitul democrației. Adevărata provocare în democrație constă în capacitatea acesteia de a rezolva problemele concrete ale cetățenilor prin reguli și mecanisme clare într-o Europă eficientă și funcțională. Cea mai bună politică este politica rezolvării problemelor oamenilor” – Emil Boc, primar Cluj-Napoca

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aradul a livrat 24 de garnituri de tramvai la Cluj-Napoca

Articolul următor

Patronii restaurantului de lux Baracca ridică un „orășel” în Borhanci

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share