Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linia de tramvai ce leagă Calea Aradului de Nufărul, gata în procent de 80%

Lucările la liniile de tramvai pe noul tronson care va face legătura între Calea Aradului şi Bulevardul Nufărul – Cantemir din Oradea sunt realizate în proporție de 80%, urmând să fie finalizate în luna decembrie a acestui an. Linia nouă de tramvai măsoară 3,8 km și face legătura între Calea Aradului și cartierele Nufărul-Cantemir.

Linia se construiește din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, costul acesteia fiinde de 11,6 milioane de euro+TVA în care contribuția municipalității este de 2%, diferența de 98% fiind accesată pe fonduri europene. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna decembrie 2021. Până în prezent a fost realizată calea de rulare a tramvaielor în intersecția dintre străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului, în intersecția dintre străzile Aviatorilor – Calea Aradului și pe străzile Făgărașului, Ceyrat, Atelierelor și Salca precum și în depoul OTL.

Totodată, au fost montați stâlpii de susținere a firului de contact și s-a montat firul de contact în zona străzilor Calea Aradului, Făgărașului, Ceyrat și în depoul OTL. În continuare se lucrează la montarea liniei de tramvai la intersecția străzii Salca cu strada Dimitrie Cantemir și pe podul de peste Peța din strada Dimitrie Cantemir. Totodată, au loc lucrări la înierbarea liniei de tramvai și realizarea irigațiilor necesare pentru gazon. Urmează instalarea celor două stații de redresare pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor de tramvai, precum și finalizarea adăposturilor pentru stații.

Proiectarea și execuția lucrărilor este executată de asocierea de firme SC Mari Vila Com SRL, SC Abed Nego SRL și SC Aquacons SRL, iar ordinul de începere a fost emis data de 16.10.2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A sosit şi ultimul tramvai ASTRA, din cele 20 achiziționate de Primăria Oradea

Articolul următor

Metroul de Cluj va costa 1,7 miliarde euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share