Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Livada bistrițeană TeTa a introdus consumul gratuit la fața locului

Inițiativa antreprenorilor din comuna Teaca a prins la familiști I Foto: TeTa

Un pomicultor din comuna bistrițeană Teaca le dă vizitatorilor posibilitatea să retrăiască amintirile din livada bunicilor, din vremurile în care merele erau naturale și savurate la fața locului.

Livada TeTa și-a deschis porțile zilnic pentru oricine vrea să își adune mere sau doar să se plimbe printre pomi. Cei care doresc să își culeagă singuri merele, să guste din fructe la fața locului sau doar să se plimbe prin livada parfumată sunt așteptați în localitatea Pinticu, potrivit Bistrițeanul.

Merele consumate la fața locului sunt din partea casei, iar vizitatorii vor să ducă  acasă lădițe cu aceste fructe îi costă 2 lei/kg. Livada se întinde pe câteva zeci de hectare. Soiurile de mere sunt Red Topaz și Sirius, iar aceasta poate fi vizitată până în 31 octombrie.

Ferma pomicolă TeTa este o afacere de familie, care își are începuturile în 1975. Atunci au fost plantați și îngrijiți primii pomi fructiferi. 40 de ani mai târziu, livezile din Pinticu au trecut printr-un proces de reconversie și modernizare, iar în prezent merii și cireșii sunt la standarde europene.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pe Centura Sud Timișoara au fost montate primele grinzi peste un pasaj

Articolul următor

Aquapark de 24 de milioane de euro cu parcare fotovoltaică, la Salonta

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share