Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii s-au bătut pe acțiunile Arobs. 15 milioane de euro luate de pe bursă

Grupul informatic Arobs Transilvania Software (ATS) a încheiat cel mai mare plasament privat din istoria Pieței AeRO a Bursei de Valori București (BVB) prin atragerea a 74 de milioane de lei de la investitori.

Compania are în vedere listarea acțiunilor pe AeRO în următoarele săptămâni. „Le urăm bun-venit noilor investitori în echipa AROBS. În următoarea perioadă ne vom axa pe identificarea de companii din domeniul IT pe care să le includem în grup prin fuziuni și achiziții, precum și pe creșterea afacerilor noastre la nivel național și internațional” a declarat fondatorul Voicu Oprean (foto).

În cadrul plasamentului privat, început în 15 octombrie, 54 de milioane de acțiuni (12% din capitalul social), au fost vândute la 1,35 lei/titlu. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali, 9 instituționali. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de aproape trei ori, investitorii plasând ordine de 209 milioane lei.

„Acest plasament a atras un interes uriaș din zona investitorilor de retail și profesionali, astfel că a fost încheiat anticipat încă din prima zi de derulare, ceea ce ne arată apetitul ridicat al investitorilor față de companiile antreprenoriale românești.

Prin capitalizarea anticipată pe care o are, peste 600 de milioane de lei, AROBS depășește, de minimum trei ori, oricare companie listată anul acesta pe sistemul multilateral de tranzacționare al BVB.

O vom asista pentru îndeplinirea tuturor demersurilor în vederea listării pe AeRO, proces pe care ne propunem să-l finalizăm în următoarele săptămâni” a spus Monica Ivan, director general al intermediarului operațiunii, BRK Financial Group.

Acționariatul ATS este acum următorul: Voicu Oprean – 64%, 8,8% – acțiuni ce vor fi utilizate în programul Stock Option Plan din cadrul companiei, Cabrio Investment – 8,8%, management și angajați cheie – 6,4%, investitori prin BVB – 12%. Pentru 2021 grupul estimează venituri de 192 de milioane de lei. Compania din Cluj are șapte centre în România și șapte în străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Scandia Food a cumpărat producătorul de mezeluri Agra’s din județul Alba

Articolul următor

Universitatea din Brașov: un milion de euro pentru un campus verde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share