Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scandia Food a cumpărat producătorul de mezeluri Agra’s din județul Alba

Grupul Scandia Food a cumpărat integral producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba. Potrivit ZF, tranzacţia dintre Scandia şi Agra’s a fost asistată, conform datelor ZF, de KPMG (de partea cumpărătorului) şi de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) şi Florin Cerna (BrinkThink Management) de partea vânzătorului.

Societatea este un business românesc specializat în procesarea cărnii. Înființată în anul 2000, compania s-a numit inițial „Agra Internațional” în urma preluării unui activ al S.C. Agra Alba S.A. În anul 2019 cifra de afaceri a societății a depășit în premieră pragul de 100 de milioane de lei, iar profitul net înregistrat a fost de peste 5 milioane de lei. Tot în 2019 activele imobilizate ale Agras SA au valorat 15,2 milioane lei și compania raportase 16,8 milioane capitaluri proprii. Potrivit datelor financiare, Agra’s are aproape 300 de angajaţi şi procesează lunar circa 200 de tone de carne în fabrica din Oarda (Alba). Firma a avut o cifră de afaceri de 102 milioane de lei anul trecut. Fondatorii companiei sunt Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel.

Compania din Alba s-a aflat pe locul 9 în Topul celor mai bune firme din județul Alba în clasamentul Elitelor alcătuit de Transilvania Business.

Scandia Food, controlată de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, are o fabrică de conserve în judeţul Sibiu şi aproape 700 de angajaţi. A încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 374 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Președintele CCIR, Mihai Daraban, revalidat în noul consiliu director EUROCHAMBRES

Articolul următor

Investitorii s-au bătut pe acțiunile Arobs. 15 milioane de euro luate de pe bursă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share