Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenii, consultați asupra impozitelor, taxelor și zonării fiscale pe anul 2022

Primăria Oradea a lansat spre consultare publică două importante proiecte de hotărâri, unul privind stabilirea impozitelor, taxelor și tarifelor locale pentru anul 2022, iar celălalt privind revizuirea zonării fiscale a teritoriului Municipiului Oradea.

Actele normative supuse dezbaterii publice pot fi consultate: pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea – www.oradea.ro sau la sediul Primăriei Municipiului Oradea, Piața Unirii nr. 1.

Cei care doresc să transmită propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectele supuse dezbaterii publice o pot face până la data de 2 noiembrie 2021”, transmite municipalitatea.

O modificare importantă are în vedere tarifarea locurilor de parcare din oraș. Proiectul de taxe și impozite propune introducerea unei noi „zone de tarifare on-street – Zona 0 (marcaj ROȘU) în zonele adicente parcărilor off-street construite în Oradea. În zona respectivă, pentru a asigura o ocupare intensivă a locurilor de parcare se propune o tarifare la nivel a 8 lei/ora și limitarea staționării la 1 oră. Orarul de tarifare propus este între orele 7:00 și 21:00, de luni până vineri”.

Municipalitatea mai propune amânarea până anul viitor a promisei supraimpozitări cu 50% a caselor neracordate la sistemul municipal de termoficare. În această situație se află circa 2.500 de locuințe. Excepție de la supraimpozitare vor fi locuințele care utilizează soluții de încălzire pe bază de energie electrică (centrală electrică, pompe de căldură, panouri radiante/fotovoltaice), cazane pe gaz petrolier lichefiat, soluții de încălzire cu grad redus de poluare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansat NeoTech, un nou proiect cripto românesc, bazat pe tehnologii digitale inovative Smart City

Articolul următor

Autobuzele electrice și tramvaiele medii din Arad vor fi colorate alb – roșu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share