Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autobuzele electrice și tramvaiele medii din Arad vor fi colorate alb – roșu

Majoritatea mijloacelor de transport în comun din Arad vor avea culorile alb-roșu. Doar tramvaiele verzi dublu articulate vor fi verzi.

Autobuzele electrice sunt comandate în culorile alb și rosu, la fel ca și tramvaiele de capacitate medie care sunt în lucru. Primul va fi livrat la sfârșitul acestei luni și etapizat încă 14 bucăți în anii următori. În cazul în care prin PNRR, rămâne ce s-a comunicat inițial, respectiv faptul că municipiile reședință de județ vor primi o sumă fixă pe mobilitate, pentru că noi avem contractate tramvaie, îi vom cheltui în acest scop. Am convenit ca cele dublu articulate care urmează să le cumpărăm să rămână verzi, iar cele de capacitate medie să fie roșu cu alb”, a declarat primarul Călin Bibarț.

E-ticketing

Acesta a oferit câteva detalii și despre celelalte proiecte inițiate de municipalitate în vederea modernizării transportului public local.

Astfel proiectul care prevede achiziția, proiectarea și instalarea sistemului de e-ticketing la nivelul sistemului de transport public, proiect în valoare de 12,5 milioane de lei, este în implementare.

Carduri inteligente, dispozitive de vânzare și reîncarcare a cardurilor, sisteme electronice de informare a pasagerilor, dar și acces Wi-Fi la internet la bordul tramvaielor și autobuzelor și în stații sunt doar câteva dintre caracteristicile sistemului electronic de taxare a biletelor, e-ticketing, la care se lucrează în prezent.

La acestea se adaugă o aplicație android și iOS care va facilita accesul la toate mijloacele de transport în comun, inclusiv la sistemul de bike-sharing ce urmează să fie implementat în oraș. Investiţia se realizează din fonduri ale bugetului general al Municipiului Arad și fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii, consultați asupra impozitelor, taxelor și zonării fiscale pe anul 2022

Articolul următor

UPL Europe susține sistemul de transfer închis easyconnect

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share