Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest va finaliza modernizarea Liceului Ghibu

Unitatea de învățământ va fi dotată cu sistem de management energetic integrat I Foto: Nord Conforest

Constructorul local Nord Conforest se află pe faza finală cu modernizarea Liceului Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca, o investiție de 6 milioane de euro, din fonduri europene.

Un nou corp de clădire – cu 33 de săli de clasă și nouă laboratoare plus o sală de sport extinsă și modernizată – va intra în faza de recepție a lucrărilor la sfârșitul acestei luni la unitatea de învățământ. Resursele financiare provin din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările au vizat redistribuirea de funcțiuni în imobilul existent, echiparea cu facilități pentru persoane cu dizabilități, extinderea imobilului cu un corp nou, înlocuirea finisajelor și instalațiilor, sisteme de climatizare, sistem de management energetic integrat, extinderea zonei anexelor sălii de sport.

Pentru creșterea eficienței energetice au fost instalate surse de energie regenerabilă: panouri fotovoltaice pentru producere de energie electrică și panouri solare pentru producere de apa caldă menajeră. În Cluj-Napoca se lucrează la cinci școli cu patru corpuri noi, 90 de săli de clasă şi laboratoare, trei săli de sport noi, pentru asigurarea unui proces educațional de calitate.

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FMC Agro România a încheiat un nou sezon de monitorizare prin aplicația ARC™ farm intelligence

Articolul următor

Asociația Sălaj Plus și-a schimbat denumirea în Țara Silvaniei

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share