Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salariile din Cluj și Timiș au crescut în pandemie mai mult decât cele din București

Salariul mediu net în Cluj este la 400 de lei distanță de cel din București I Foto: Vivo

Cele două județe au consemnat, în perioada pandemiei, majorările cele mai importante din România la salariul mediu net, creșterea fiind de 22%, peste cea din capitală, de 15%. În situații similare se mai află Sibiu, Bihor, Mureș sau Alba, unde salariul mediu este însă cu până la 1.800 de lei sub cel din București.

Salariile medii nete din județele Cluj, Timiş, Constanţa şi Sibiu au crescut cel mai mult în pandemie, adică în perioada iulie 2019 – iulie 2021, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, centralizate de ZF. În Cluj şi Timiş au crescut salariile medii cu 22%, iar în Constanţa şi Sibiu, cu 18%. În Cluj, au urcat de la 3.498 la 4.227 de lei, iar în Timiş, de la 3.116 la 3.798 în această perioadă.

„Timiş, Cluj, chiar Sibiu sunt judeţe prospere, unde economia progresează, cu lideri industriali care continuă să se dezvolte după anul pandemic 2020. Sunt şi judeţe unde se înregistrează şi o tensiune deosebită în piaţa muncii, unde concurenţa dintre angajatori este acerbă.

Acest context determină şi o presiune în creştere pe salarii. Constanţa poate fi într-o situaţie diferită: creşterea salariilor e legată de sezonul estival, foarte bun, dar angajatorii s-au confruntat cu lipsa forţei de muncă“, spune Raluca Pârvu, business manager al BPI Group, companie de consultanţă în management.

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitățile clujene, bine poziționate în economiile emergente

Articolul următor

Paul Maior, președintele Invest Club lansează Maior Army: Prima armată de investitori la bursă din România

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
7
Share