Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitățile clujene, bine poziționate în economiile emergente

Mediciniștii clujeni își păstrează poziția de anul trecut în topul EEUR I Foto: UMFIH

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj ocupă locul doi în România în clasamentul instituțiilor de învățământ superior din țările cu economii emergente.

Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings (EEUR) 2022, realizată de revista britanică The Times Higher Education (THE), UMFIH se situează în jumătatea superioară (pe locurile 251-300) a topului celor mai bune 698 de universităţi din 50 de ţări din  statele cu economii emergente.

UMF Cluj este pe locul doi în ierarhia universităților din România, după Academia de Studii Economice (ASE) București – locul 157, urmate de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și Universitatea din București – locurile 351-400.

În clasamentul pe 2022 sunt incluse 16 universități din țară, dintre care două din Cluj listate în prima jumătate a rankingului: UMF și UBB. În clasamentul pe 2021 au fost incluse 13 universități din România, în prima jumătate situându-se ASE – locurile 201-250, UMFIH și UBB, ambele pe locurile 251-300.

“Chiar dacă suntem o universitate mică, având 11.000 de studenți și rezidenți, activitățile pe care le desfășurăm și rezultatele pe care le obținem reconfirmă valoarea și calitatea educației și cercetării din UMFIH. Pe lângă prestigiul câștigat, o astfel de recunoaștere internațională ne motivează să ne continuăm drumul spre excelență”- Anca Buzoianu, rector UMF Cluj

Clasamentul a fost realizat în baza a 13 indicatori de performanță, care măsoară performanța unei instituții de învățământ superior în funcție de activitățile de predare, activitățile de cercetare, impactul rezultatelor cercetării – citările, gradul de internaționalizare și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic. UMFIH ocupă primul loc în România la categoria perspective internaționale.

Orice țară cu o economie emergentă avansată, emergentă secundară sau de frontieră, potrivit FTSE Country Classification Process, realizat de Bursa din Londra, a fost eligibilă pentru includerea în evaluare. România se situează în categoria economiilor emergente secundare, alături de China, India, Rusia, Arabia Saudită, Pakistan, Egipt. Primele cinci locuri din EEUR sunt ocupate de universități din China.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația Sălaj Plus și-a schimbat denumirea în Țara Silvaniei

Articolul următor

Salariile din Cluj și Timiș au crescut în pandemie mai mult decât cele din București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share