Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dacia Asphalt va finaliza un drum turistic început de Kiat

Șoseaua spre Mărișel va fi continuată de asocierea Dacia Asphalt din stadiul în care a lăsat-o Kiat

Asocierea dintre companiile Dacia Asphalt, DP Cons, Dacia Faber și Oyl Company Holding a câștigat contractul de 17 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor pe un drum care străbate localități din zona montană a Clujului.

Proiectul e finanțat din fonduri europene și prevede continuarea lucrărilor rămase neexecutate pe Drumul Județean 107P Gilău– Someșu Rece – Mărișel – DN 1R (44 km). Durata noului contract este de un an și jumătate de la emiterea ordinului de începere. Vechiul contract, încheiat cu Kiat Group Construct, a fost reziliat de administrația județeană în 2019, din cauza nerespectării clauzelor  asumate.

„Ne dorim ca în noiembrie să emitem ordinul de începere, astfel încât din primăvară, după finalizarea procedurilor tehnice legate de actualizarea proiectului, să poată demara lucrările. Fiind un drum extrem de important strategic și turistic, ne dorim să fie modernizat la cele mai înalte standarde de calitate: am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani” – Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundația drumului, în zonele unde se impune acest lucru, încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură. Proiectul prevede realizarea de acostamente, șanţuri, rigole, podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin marcaje și semnalizare rutieră.

Total
15
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transylvania Open, apel către autorități: “Lăsați să intre spectatorii vaccinați!”

Articolul următor

Clubul Rotary revigorează turismul de evenimente în Maramureș

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
15
Share