Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clubul Rotary revigorează turismul de evenimente în Maramureș

Inițiatorii proiectului vor să facă din distilatele de fructe un atu al turismului în zonă I Foto: Zetea

Prima ediție a evenimentului „Drumul horincii”, proiect organizat de Club Rotary Baia Mare 2005 (CRBM), urmărește promovarea turismului de evenimente în județ, reunind membri ai acestei organizații din țară și străinătate.

Proiectul este organizat în contextul aniversării a 15 ani de activitate CRBM, în care membrii organizației s-au pus în slujba comunității prin activități de voluntariat. Scopul îl constituie valorizarea horincii, parte din brandul cultural al Maramureșului și promovarea patrimoniului turistic al județului.

Organizatorii au pregătit, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, un program complex, care cuprinde activități precum: vizitarea Muzeului de Mineralogie Victor Gorduza Baia Mare, vizitarea bisericii de lemn Cuvioasa Parascheva din Desești – lăcaș aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Sunt prevăzute o întâlnire cu meșterii populari din Sîrbi, degustări de horincă în Călinești, participarea la un tur ghidat privind povestea și specificitatea horincii, un seminar despre cum pot fi promovate și valorizate la nivel internațional procesul de obținere a horincii cu ajutorul instalațiilor de tehnică populară.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dacia Asphalt va finaliza un drum turistic început de Kiat

Articolul următor

Parking nou, de 154 de locuri, gata de inaugurare în Zalău

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share