Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PRIAevents organizează PRIA Environment 2021: dezbatere despre mediu

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2021 în 29 octombrie – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai importante teme de mediu.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment sunt invitate companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile, care vor dezbate teme esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.

Ca de fiecare dată, participanții vor avea ocazia să îi întâlnească pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participe la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții.
Partenerii principalii ai evenimentului sunt : Berarii Romaniei, ANBR, TOMRA, ARAM, FEPRA și Green Group.
AGENDA
11.00 – 11.35 – Start live videoconferință
11.35 – 13.30 – Dezbatere online despre cele mai importante teme de mediu. Stadiile implementării Directivelor Europene.

Stadiul transpunerii Directivelor Europene ce privesc mediul:
Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului
DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj
Care este stadiul de implementare al acestora? Este necesar să mai implementăm alte Directive?

„In prima parte a acestui an am dezbătut împreună despre SGR, iar in aceasta luna s-a aprobat OUG pentru implementarea lui.
Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garantie în România? Care sunt pasii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat?”, se intreaba organizatorii.

Colectarea deșeurilor
Ce anume trebuie sa imbunătățim? In ce stadiu ne aflam pentru atingerea noilor țintelor de colectare? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile?

Stadiul reciclării în România
Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Ce campanii s-au derulat?
Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor
Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi?
Digitalizarea companiilor de mediu și transparența
De ce este importantă digitaliarea in sectorul de mediu? Ce strat-ups avem pentru digitalizarae intregului process de reciclare? Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării?

PNNR
PNRR – Tranziția spre o economie verde. Când se vor putea atrage fondurile? Ce companii pot beneficia?

13.30 – 14.00 – Q&A. Concluzii

LECTORI:

Lectorii  pe care îi avem în vedere sunt:
Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group
Julia LEFERMAN – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania – Director General, Berarii Romaniei
Doinița MIHAI – Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA
Alice NICHITA – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania-Președinte, Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare
Alin VIȘAN – Președinte, ARAM
Ionuț GEORGESCU – Director General, FEPRA
Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group
Reprezentant OIREP
Reprezentanți companii și ONG-uri
Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.
PRIA Environment reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.
În cadrul conferinței online PRIA Environment din 29 octombrie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
Mai multe detalii pentru înscriere și agenda, va rugăm să găsiți pe www.priaevents.ro și pe https://priaevents.ro/pria-environment-29-octombrie-2021/.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parking nou, de 154 de locuri, gata de inaugurare în Zalău

Articolul următor

S-au inaugurat primii 4 km din Varianta Ocolitoare a Municipiului Satu Mare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
3
Share