Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, în topul celor mai scumpe locuințe din Europa. E peste București

Prețul locuințelor din centrul Clujului l-a depășit pe cel al locuințelor din mijlocul Bucureștiului I Foto: Radu Pădurean

Municipiul Cluj-Napoca depășește capitala României la prețul mediu al locuințelor din centrul orașului.

Potrivit platformei Numbeo, Clujul se situează pe locul 141, cu un preţ mediu al locuinţelor în centrul oraşului de 2.203 euro/mp. Bucureştiul este pe poziția 153 la nivel european în topul celor mai scumpe locuinţe, cu 1.905 euro/mp. Alte oraşe din România incluse în clasament sunt Oradea (1.168 euro/mp – locul 189), Constanţa (1.328 euro/mp – 180), Craiova (1.353 euro/mp – 178), Timişoara (1.496 euro/mp – 172).

Cel mai scump oraş european este Londra, cu un preţ al locuinţelor pe metrul pătrat de 13.981 de euro, în timp ce la polul opus, pe locul 200, se află Arad, cu 787 de euro. Un studiu al Deloitte referitor la preţurile locuinţelor în Europa, publicat în vară, arată că locuinţele din România sunt printre cele mai ieftine de pe continent.

Preţurile apartamentelor noi vândute în România au crescut cu 3,1% în 2020 faţă de anul anterior, ajungând la o medie de 1.322 euro/mp, conform Business Magazin. Piața din țara noastră era pe locul patru în topul celor 24 de state analizate în cadrul raportului Deloitte Property Index 2021, în ordinea crescătoare a preţurilor, după Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi Portugalia.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăriile pot solicita finanțări de la stat pentru iluminatul public

Articolul următor

Destinația turistică Pădurea Craiului, promovată prin două proiecte de CAPDD Bihor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share