Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acțiunile ASF în săptămâna World Investor Week

Foto https://www.piqsels.com/en/search?q=development

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se alătură, în perioada 25 – 31 octombrie 2021, pentru al cincilea an consecutiv, demersurilor inițiate de IOSCO (International Organization of Securities Commissions) pentru a celebra în România „Săptămâna Mondială a Investitorului” (World Investor Week – WIW).

 

Acest concept a fost lansat de IOSCO pentru conștientizarea populației cu privire la nevoia de educație financiară, în contextul unei piețe financiare în schimbare și a unui comportament din ce în ce mai mult bazat pe asumarea de riscuri.

Contribuția activă a ASF în cadrul WIW 2021 este reprezentată de organizarea de evenimente educaționale, de elaborarea și lansarea de noi materiale de informare destinate publicului larg pentru o mai bună conștientizare a importanței dobândirii de noțiuni financiare specifice pieței de capital.

Din cauza situației generate de pandemia COVID-19 și a recomandărilor de distanțare socială, precum și ca urmare a restricțiilor impuse de autorități, evenimentele vor fi susținute online.

Săptămâna WIW este deschisă de ASF și Bursa de Valori București, cu participarea mai multor liceeni, care vor suna clopoțelul de deschidere a ședinței de tranzacționare și care vor participa la un seminar online interactiv. În cadrul WIW sunt programate apoi o serie de acțiuni, ce vor fi organizate atât la nivelul învățământului preuniversitar și universitar, cât și la nivelul publicului larg.

Evenimentele organizate de ASF sub egida WIW

  • „Clopoțelul sună la BVB!“ – eveniment care va reuni online la Bursa de Valori București un grup de elevi la deschiderea ședinței de tranzacționare. Această acțiune are drept obiectiv conștientizarea aspectelor legate de piața bursieră în rândul tinerilor, a accesibilității acesteia ca mecanism de investire.
  • Programul „FinClub” – FinClub este un „club” de finanțe pentru elevii din învățământul liceal care sunt pasionați de acest domeniu și care și-au manifestat dorința de a deține cunoștințe specifice piețelor financiare la un nivel mai avansat față de cunoștințele predate în învățământul obligatoriu.
  • Seminariile „Laboratorul Academic” – programul susținut online de ASF și adresat universităților partenere, în cadrul căruia studenții au șansa de a analiza studii de caz și de a interacționa direct cu profesioniștii din piețele financiare nebancare.
  • Programul „Student Club” – acest program se află la a doua ediție și este adresat tuturor studenților pasionați de finanțe, indiferent de profilul facultății. Studenții participă la workshop-uri practice susținute de profesioniști în piețele financiare, ceea ce va ajuta participanții să își dezvolte abilitățile și cunoștințele financiare.
  • Academic FinHub – este un program dedicat centrelor universitare din România care își propune facilitarea dialogului între universități și mediul de afaceri din domeniul financiar nebancar, în scopul creșterii nivelului de educație financiară și de susținere a învățământului universitar. A doua ediție a Academic FinHub se desfășoară sub auspiciile WIW 2021.
  • Seminariile „Wellness Financiar” – program care constă în susținerea de workshop-uri de educație financiară online, adresat societăților și angajaților acestora, pentru a oferi un suport de informare în domeniul financiar.
  • Noul număr al revistei electronice a ASF, dedicată profesorilor din învățământul preuniversitar, este lansată cu ocazia celebrării WIW 2021 oferim astfel un suport de informare cadrelor didactice, completat de unele elemente ce pot fi folosite în activitatea de predare.
  • Sub egida WIW, ASF și entități din piața de capital oferă gratuit studenților de la universități partenere posibilitatea de a accesa platforme demonstrative de tranzacționare dedicate înțelegerii practice a modului de funcționare a bursei, încurajând și susținând astfel procesul de învățare.
  • Depozitarul Central se alătură ASF și va oferi, timp de o săptămână, începând cu data de 25 octombrie 2021, posibilitatea înregistrării contului IBAN în mod gratuit pentru deținătorii de instrumente financiare.

Acestor demersuri li se alătură și Institutul de Studii Financiare, care va organiza în cadrul WIW 2021 o serie de seminarii în colaborare cu ASF, precum și Conferința „Cercetarea științifică în domeniul financiar. Provocări și soluții“.

Mai multe detalii despre acțiunile întreprinse de ASF cu ocazia WIW le puteți găsi pe site-ul ASF www.asfromania.ro/edu/.

Total
43
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ardealul de Nord va urma un model francez de dezvoltare regională

Articolul următor

Andrei Doibani, noul Managing Director al Nagarro Eastern Europe

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
43
Share