Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardealul de Nord va urma un model francez de dezvoltare regională

Show-urile istorice de la parcul tematic Puy du Fou atrag milioane de turiști | Foto: ADRNV

Această regiune a României își propune să dezvolte în următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene proiecte cu efect de multiplicare economică ridicat, anunță Marcel Boloș, șeful Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).

Acesta s-a aflat în Franța alături de echipa ADRNV pentru a discuta cu responsabilii de gestionarea programelor operaționale regionale și ai autorităților locale despre portofoliile de proiecte și tipurile de proiecte pe care le pregătesc pentru implementare prin fonduri europene, în perioada de programare 2021-2027. Boloș a analizat cu partea franceză proiectele cu efect de multiplicare economică ridicat.

Una dintre vizitele de lucru a fost la Puy du Fou, parc tematic istoric din Vestul Franței, în Les Epesses – Regiunea Pays de la Loire. Acesta are 2 milioane de vizitatori anual, fiind al doilea din Franța ca popularitate, după Disneyland Paris. Parcul este o atracție turistică generată de un mix de spectacole culturale și istorice grandioase, de parcurile imense, cu mii de specii de plante și de animale.

“Spectacolul principal are loc seara pe o scenă imensă în aer liber din spatele castelului în ruine. Acesta spune povestea celor 700 de ani de istorie din zonă. “Cinescenie” se mândrește cu cea mai mare scenă din lume, 1.200 de actori, sute de cai și 800 de artificii pe spectacol.

Toate dialogurile sunt în franceză, dar administratorii parcului asigură căști de traducere în cinci limbi. Toți actorii și actrițele, chiar și copiii, provin din satele locale, generând o întreagă microindustrie și servicii într-o regiune preponderent rurală care valorifică atât aspecte etnografice, culturale cât și istorice”, a relatat Boloș.

Acesta își propune ca în Ardealul de Nord să fie dezvoltate cât mai multe proiecte similare, cu efect de multiplicare economică ridicat, care să fie modele de succes și să creeze premise de dezvoltare sustenabilă din punct de vedere economic și social pentru orașele și satele din regiune, pentru locuitorii lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum sprijină SAP dezvoltarea economiei digitale post-pandemie

Articolul următor

Acțiunile ASF în săptămâna World Investor Week

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share