Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un proiect pornit din Bihor – Ruta bisericilor din lemn – premiat la nivel internațional

Ruta transnațională a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova”, unul dintre cele mai importante proiecte de promovare a turismului din ultima perioadă, dezvoltat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), în colaborare cu Agenția de Investiții din Republica Moldova, a câștigat locul al II-lea în cadrul concursului „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism.

Călătoria te poate purta în timp, de-a lungul a sute de ani de istorie și evenimente culturale, într-un amplu proces de descoperire a esenței spiritului comunitar și a creativității sale artistice. Aceasta se desfășoară pe suprafața a 16 județe din țara noastră și 3 raioane de peste Prut. Cei care îndrăznesc să o parcurgă în integralitatea sa au posibilitatea de a învăța, de a trăi și de a lua parte la o experiență semnificativă, antrenantă și memorabilă, care poate fi personalizată în funcție de interesul fiecăruia. Toate aceste caracteristici unice i-au adus notorietate, inclusiv pe plan internațional.

Decernarea premiilor a avut loc pe data 21 octombrie la Atena, Grecia, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a conferinței „Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate”.

În urmă cu un an se lansa în Bihor, în curtea bisericii de lemn a Parohiei Ortodoxe Române Valea Crișului, Bratca, Ruta Națională a Bisericilor de Lemn din România. După doar câteva luni s-a creat Ruta Transnațională a Bisericilor de Lemn din România și Republica Moldova. S-a reușit obținerea nu doar a unui loc pe podium ci o recunoaștere la nivel european a importanței pe care o are lăcașul de cult în dezvoltarea turismului cultural”, declară Gabriel Bonaciu, managerul proiectului care a pornit din Bihor.

https://www.transilvaniabusiness.ro/2020/06/25/ruta-bisericilor-de-lemn-din-bihor-recunoscuta-de-ministerul-economiei/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul Furniture Go International, prezentat firmelor de mobilier din 6 țări

Articolul următor

Legătura feroviară cu Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav, în dezbatere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share