Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea drumului Padiș – Ic Ponor va costa peste 108 milioane de lei

Peste 108 milioane de lei (108.299.891,32 lei, cu TVA) este valoarea estimată a investiției de modernizare a drumului dintre Padiș și Ic Ponor.

Consiliul Județean Bihor a aprobat marți, 26 octombrie, în ședința ordinară, indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. modernizarea drumului dintre Padiș și Ic Ponor.

Proiectul propus de Consiliul Județean Bihor presupune modernizarea a 9,75 de kilometri. Carosabilul va avea o lățime de 5,5 metri, cu două benzi, câte una pe sens.

Drumul județean este în prezent pietruit și se află într-o stare degradată, necorespunzătoare pentru circulația în condiții de siguranță.

„Acest drum va face legătura între cele două județe, Bihor și Cluj. În etapa următoare vrem să facem o legătură de la acest drum spre localitatea Gârda de Sus din județul Alba. Credem că dincolo de dezvoltarea rețelei rutiere, existența unui asemenea drum va contribui și la dezvoltarea turistică a Munților Apuseni”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor.

Modernizarea acestui tronson face parte dintr-un plan de dezvoltare a Munților Apuseni. Precizăm că a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Consiliile Județene Alba și Cluj pentru realizarea unor proiecte de infrastructură rutieră, de punere în valoare a zonei carstice și de promovare a tradițiilor și meșteșugurilor locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Robotică medicală, vehicule inteligente și conducere autonomă, la Salonul Pro Invent

Articolul următor

Circa 4000 de IMM-uri vor primi 358 de milioane de euro de la UE pentru a contracara efectele pandemiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share