Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operatorii de apă și canalizare: „Opriți imediat creșterea prețurilor la energie!”

Societățile de apă potabilă și epurare amenință cu întreruperi de furnizare, ajustări de prețuri și blocarea investițiilor | Foto: CAS

Asociaţia Română a Apei (ARA) cere autorităţilor de reglementare a tarifelor la energia electrică să ia măsuri imediate de stopare a creşterii tarifelor aplicate de furnizori, în caz contrar operatorii fiind nevoiți să sisteze alimentarea cu apă potabilă și epurarea.

„În caz contrar, operatorii  de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare vor fi puşi în situaţia să restricţioneze sau să întrerupă furnizarea alimentării cu apă potabilă şi, respectiv, colectarea, transportul şi epurarea apelor uzate în localităţile deservite, cu consecinţe incontrolabile asupra sănătăţii publice şi protecţiei mediului. E timpul să se intervină rapid pentru ca lucrurile să nu scape de sub control”, avertizează președintele ARA, Ilie Vlaicu.

Organizația s-a arătat alarmată de “creşterea continuă şi necontrolată a tarifelor la energia electrică aplicate de furnizori, înregistrându-se şi majorări de 4-5 ori”. ARA preconizează creşterea inevitabilă a tarifelor la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare; ajustarea strategiilor de tarifare aprobate pentru proiectele derulate prin programele cu finanţare europeană; reducerea investiţiilor din surse proprii.

Până acum membrii ARA au menţinut până acum tarifele serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în limitele aprobate, dar din cauza exploziei prețurilor la energie estimează necesitatea majorării cumulate a tarifelor.

ARA reuneşte operatorii regionali și municipali de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din România, producători şi importatori de materiale, specialiști în cercetare. Operatorii din ARA furnizează servicii specifice pentru 13,9 milioane de locuitori și derulează proiecte de 13,5 miliarde de euro prin Programele Operaționale Infrastructură Mare și Sectorial Mediu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La sediul APASERV SATU MARE S.A. s-a semnat al treisprezecelea contract de lucrări din cadrul proiectului regional aferent județului Satu Mare care vizează comunele Craidorolț, Lazuri și Micula

Articolul următor

Corul Filarmonicii de Stat Tg. Mureș va susține un „Concert vocal-simfonic” împreună cu Orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti la Catedrala Romano - Catolică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share