Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corul Filarmonicii de Stat Tg. Mureș va susține un „Concert vocal-simfonic” împreună cu Orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti la Catedrala Romano – Catolică

Catedrala Romano Catolică din Satu Mare va fi gazda unui eveniment cultural de excepție la care sunt invitați să participe toți melomanii sătmăreni. Este vorba despre un „Concert vocal-simfonic” în care bagheta maestrului Franz Lamprecht va fi urmărită cu foarte multă atenție atât de excepționalii membrii ai Orchestrei Filarmonice Dinu Lipatti, cât și de membrii renumitului Cor al Filarmonicii de Stat din Tg. Mureș.

La concertul care va avea loc vineri, 29 octombrie, sunt valabile abonamentele cu nr. 12, iar biletele se procură de la casieria filarmonicii. În program vom avea Recviem, ultima compoziție a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Deși doar aproximativ două treimi din  Recviemul în re minor  (compus în 1791) au fost scrise de el și în pofida faptului că nu este singurul recviem compus de Mozart, Recviemul în re minor este una dintre operele sale cele mai cunoscute și apreciate. Mozart a murit în timpul compunerii, însă pentru că era o operă comisionată, Recviemul a fost terminat de doi elevi ai lui Mozart, Joseph Eybler și Franz Xaver Süßmayr, însărcinați în acest scop de văduva compozitorului, Constanze Mozart.

Geneza operei și calitatea adăugirilor ulterioare sunt dezbătute de foarte mult timp. Circumstanțele neobișnuite ale elaborării compoziției și legătura temporală cu moartea prematură a compozitorului au dus la formarea unei multitudini de mituri în jurul recviemului.

Corul va va fi însoțit de vocile sopranei Egyed Apollónia,

a mezzosopranei Veress Orsolya,

 

 

 

 

 

 

 

 

a basului Köpeczi Sándor

și a tenorului Pataki Adorján (toți reprezentând Opera Maghiară din Cluj).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Operatorii de apă și canalizare: „Opriți imediat creșterea prețurilor la energie!”

Articolul următor

Inovatori în domeniul tehnologiilor curate! De astăzi puteți obține finanțare (granturi) de la Uniunea Europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share