Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarii Hexagon ridică blocuri și birouri pe platforma Policolor

Ansamblul rezidențial din Estul Bucureștiului este ridicat pe fosta platformă industrială | Foto: Estoria

Dezvoltatorul Hexagon City Cluj (HCC), controlat de oamenii de afaceri Florin Mariş şi Raul Ciurtin, va construi un ansamblu rezidențial în estul Bucureștiului, pe format mixt.

Complexul Estoria City va cuprinde 20.000 mp de spații comerciale, 50.000 mp spații de birouri, 3.000 de locuri de parcare, 25.000 mp spații verzi și 1.200 apartamente de 1-4 camere. Acesta este dezvoltat pe 14 ha, teren care a aparținut combinatului Policolor. Reprezentanții companiei nu au precizat valoarea investiției. Dezvoltatorul lucrează la prima fază a componentei rezidențiale.

Zona comercială, de 34.000 mp, va fi divizată între unitățile Leroy Merlin, Kaufland, Lidl și mall-ul Estoria Gallery. Complexul va include 50.000 mp de spații de birouri, în trei clădiri, cu un consum redus de energie, sistem propriu de colectare a deșeurilor, pereți și acoperișuri verzi, stații de încărcare pentru mașini și scutere electrice, spații de duș pentru bicicliști.

HCC are în proiect și un ansamblu cu 140 de apartamente pe str. Someșului, din Cluj-Napoca, având șase blocuri de 3-4 etaje. Grupul de firme și-a vândut cu 30 de milioane de euro portofoliul de trei clădiri din oraș, Vivido Business Center, Advancity Business Center şi Cube Office către Ideal Projects Services București, cu o suprafaţă desfăşurată de 20.000 mp.

Fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, modernizează aici complexul turistic Camping Făget, transformându-l în centru de evenimente. El a deținut producătorul de lactate Albalact, cumpărat de Lactalis (Franța) cu 30 de milioane de euro. O parte din bani i-a redirecționat în industria conservelor, prin Prefera Foods Oiejdea și Salconserv Mediaș, unde a investit 12 milioane de euro în active și utilaje.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul din Cluj, cel mai bun din Europa la categoria sa

Articolul următor

Freyrom cere mai mulți bani pentru Podul Răsăritului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share