Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lanțul de bijuterii Cellini se duce către Timișoara și Cluj

Rețeaua de ceasuri și bijuterii s-a concentrat până acum în special pe zona capitalei | Foto: Cellini

Operatorul lanțului de bijuterii și ceasuri Cellini, societatea Chronostyle International București (CIB) preconizează o extindere în Timișoara și Cluj-Napoca, dar și continuarea colaborării cu retaileri în restul localităților.

Prima emisiune de obligațiuni Cellini a debutat la Bursa de Valori București (BVB). „Suntem onorați să debutăm într-o zonă nouă pentru noi, prin listarea la BVB. Ne bucurăm să continuăm strategia noastră de dezvoltare în cele mai bune locații, selectate în urma unui proces intern riguros”, a declarat Dragoș Nicolae, director general al Cellini.

CIB a vândut în cadrul unui plasament privat, în 2020, 16.000 de obligațiuni corporative, de 1,6 milioane de euro. Emisiunea este garantată cu o proprietate imobiliară din București cu o valoare de piață de 3 milioane de euro. Obligațiunile provin din restructurarea unei serii de asemenea titluri emise de companie în 2017, de 9 milioane de lei, la care au subscris, la acea dată, 38 de persoane fizice și juridice.

Restructurarea obligațiunilor a presupus modificarea monedei de emisiune (din lei în euro), a valorii nominale (din 100 de lei în 100 de euro), a datei de maturitate (din 27 noiembrie 2020 în 27 mai 2025), a principalului (din 9 milioane lei în 1,6 milioane euro), rambursarea anticipată parțială pro-rata a principalului emisiunii de obligațiuni din 2017. Ambele plasamente au fost realizate cu sprijinul BRK Financial.

„Această listare contribuie la diversificarea sectorială a emitenților listați la bursă. Este prima companie pentru care a  fost încheiat un contract de ipotecă fiduciară” – Monica Ivan, director general BRK

CIB a preluat rețeaua de magazine Cellini în 2016. În prezent, rețeaua include nouă magazine proprii (la București, Constanța, Brașov) și un atelier de reparații dedicat ceasurilor. La jumătatea anului curent, compania avea 59 de angajați. Aceasta este deținută în proporție de 95% de Henri Maillardet (Elveția) și de Nicolae Dragoș (5%). Henri Maillardet este deținută în totalitate de Raluca Simu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Facilități acordate de Primăria Satu Mare proprietarilor care își reabilitează clădirile

Articolul următor

Traseele turistice din Tarnița și Făget au fost omologate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share