Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru creșe noi construite în județul Bihor cu finanțări de la Ministerul Dezvoltării

În județul Bihor se vor construi patru creșe noi, moderne, cu finanțare asigurată de Ministerul Dezvoltării. Cseke Attila a semnat Ordinul de ministru care include construcția noilor creșe de la Beiuș, Marghita, Oradea și Salonta.

Creșele de la Beiuș și Marghita vor avea 6-7 grupe, sau 60-70 de copii, iar la Oradea se va construi o creșă mare, pentru 110 copii. La Salonta va fi construită o creșă pentru 40 de copii, a arătat ministrul.

Creșele noi vor fi prietenoase cu mediul înconjurător, iar energia necesară va proveni, parțial, din surse regenerabile. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

„Scopul nostru este de a încuraja natalitatea, de a ajuta tinerele mame să se întoarcă pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului. Cei mici vor avea toate condițiile necesare pentru a învăța și pentru joacă în condiții de siguranță”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

În urma ordinului semnat marți, 2 noiembrie 2021, se va putea derula procedura de achiziție publică în vederea identificării constructorului în fiecare localitate, urmând ca la finalizarea acestei etape, în primăvară, să înceapă construcția creșelor.

„Sunt bihorean și am fost bucuros să văd că toate municipiile din județ au înțeles necesitatea construirii unor creșe noi, pentru că în cele existente nu sunt locuri suficiente. Am avut multe vizite de lucru, în calitatea mea de ministru al Dezvoltării, în majoritatea județelor țării, dar nu am întâlnit încă primar care să spună că nu avem nevoie de creșe noi. Finanțarea este asigurată, în proporție de 100%, din bugetul de la Ministerul Dezvoltării”, a conchis ministrul.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ghiduri de arhitectură pentru construcții în mediul rural din Crișana

Articolul următor

Spital pe opt niveluri cu heliport, construit prin PNRR la Arad

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share