Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș va putea dezvolta aeroportul utilitar al Timișoarei

Aeroportul Utilitar de la Cioca va putea să fie în sfârșit dezvoltat de Consiliul Județean Timiș. Proprietar al terenului, instituția nu putea să investească pentru că clădirile aflate pe acel amplasament aparțineau Primăriei Timișoara, care refuza să le cedeze județului. Disputa a luat sfârșit, CJT va cumpăra hangarele și sediul administrativ!

Una dintre cele mai vechi dispute patrimoniale dintre Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș e pe cale să ia sfârșit. A fost nevoie de schimbări ale conducerilor instituțiilor ca cele două părți să ajungă la bună înțelegere. CJT dorea să investească în dezvoltarea locației de la ieșirea din Timișoara, dar nu putea pentru că toate clădirile de acolo erau ale primăriei. De cealaltă parte, fosta conducere a primăriei refuza permanent să admită vânzarea lor către județ, solicitând chiar să preia municipalitatea tot aerodromul utilitar. Concluzia, aerodromul a intrat în insolvență.

CJT și-a propus să dezvolte zona, să crească activitatea aerodromului, să realizeze un heliport, dar și să amenajeze acolo o locație pentru diferite evenimente. Flight Festival este cel mai bun exemplu că acolo… se poate. Iată că și disputa patrimonială s-a rezolvat, iar județul va cumpăra și clădirile existente, proiectul de hotărâre realizat în acest sens fiind aprobat, marți, de plenul extraordinar al CJT.

”Vorbim despre clădirile de la Aerodromul Cioca, aflate în proprietatea primăriei, terenul fiind în proprietatea CJT. Am ajuns la un consens, le achiziționăm conform legii la prețul din inventar, acesta putând fi o altă sursă de ajutor pentru Primăria Timișoara de a trece peste parioada critică.”, a remarcat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Cele două părți s-au întâlnit și au bătut palma.

”În data de 01.11.2021 a avut loc o întâlnire a celor două comisii. Urmare discuțiilor purtate și a votului unanim al membrilor celor două comisii, s-a convenit să se întocmească un proiect de hotărâre de solicitare a trecerii unor imobile din domeniul privat al Municipiului Timișoara, în domeniul privat al Județului Timiș, cu plata contravalorii imobilelor aferente valorii de inventar actualizate, discuții consemnate în Procesul verbal nr. 25937/01.11.2021”, se arată în hotărârea adoptată marți.

În total sunt 9 obiective vizate: 2 case, 3 anexe, un hangar, un bazin, corpul administrativ și aerogara

Achiziția se va face ”cu plata contravalorii imobilelor aferente valorii de inventar actualizate”.

Acum, zona va putea fi dezvoltată de către și cu investiția CJT.

”Putem să mergem mai departe cu realizarea heliportului, aerodromului, precum și crearea unei zone de evenimente”, a mai spus Proteasa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Serbia caută firma care să facă studiul de prefezabilitate al autostrăzii Belgrad – granița cu România

Articolul următor

Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc: Investiții de peste 40 milioane de euro într-o nouă clădire de birouri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share