Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Serbia caută firma care să facă studiul de prefezabilitate al autostrăzii Belgrad – granița cu România

Societatea publică Drumuri Serbia lucrează la selecția firmei care va realiza studiul de prefezabilitate al autostrăzii care va lega Pancevo de Vrsac, deci spre România, unde ar trebui să se lege de cea realizată aici.

Pe ”Seap-ul” sârbesc a fost publicat anunțul prin care compania publică Drumuri Serbia caută firma care se va ocupa de realizarea studiului de prefezabilitate al autostrăzii E 70, tronsonul dintre Pancevo – Vrsac – granița cu România. Conform datelor din sistemul electronic, au fost depuse două oferte, o firmă din Belgrad, respectiv una din Novi Sad. Urmează acum selecția și anunțarea unei firme câștigătoare. Societatea de specialitate aleasă va avea la dispoziție 110 zile pentru realizarea studiului.

În același timp, pe partea română s-a ajuns în stadiul în care oficialii de la Ministerul Transporturilor, pe de o parte, respectiv Consiliul Județean Timiș și primăriile Timișoara și cele din localitățile de pe amplasamentul autostrăzii se ceartă asupra traseului urmat de aceasta. Cele două părți au încercat fiecare să-și impună propria versiune asupra traseului. După o lună de dispute, în aprilie 2021 s-a reușit ajungerea la un numitor comun, iar Ministerul Transporturilor a transmis un nou traseu, revizuit, al autostrăzii.

CNAIR – Compania Națională de Administrarea Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor au semnat, în 20 august 2019, contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița, pentru a primi finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Majoritatea banilor, în proporție de 85%, vin din fonduri UE.

Total
74
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Germanii de la EMZ – Hanauer GmbH vor construi o fabrică de 18 milioane de euro la Reșița

Articolul următor

Consiliul Județean Timiș va putea dezvolta aeroportul utilitar al Timișoarei

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
74
Share