Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pasajul subteran de la Piața Cetate din Oradea va costa 27 milioane de lei

De câteva zile a demarat proiectul de execuție a pasajului subteran de la Piața Cetate din Oradea. În prezent se relochează conductele de apă şi canalizare, circulația auto fiind deviată pe linia de tramvai.

Mai sunt în execuție lucrări la mai multe rețele de utilități: canalizare pluvială pe str. Cicero, în zona Aura, pe B-dul D. Cantemir între străzile Sucevei și Costaforu și în zona centrului comercial Oradea Plaza, precum și canalizarea menajeră si rețele de apă.

S-au executat și amenajările pentru devierea traficului, desfaceri de asfalt de șosele și trotuare, precum și dezafectarea unor stâlpi de iluminat, semne de circulație și semafoare.

Urmează ca rețelele să fie mutate, una prin faţa sediului BCR şi a Direcţiei de Finanţe, iar cealaltă de-a lungul liniei de tramvai. Estimăm că mutarea lor se va finaliza până la sfârșitul acestei luni. Lucrarea este una complexă, având în vedere situarea ei pe una dintre cele mai importante axe de circulație din municipiul Oradea. Prin această investiție, urmărim fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării, creșterii siguranței și atractivității transportului public din oraș”, transmite viceprimarul Marcel Dragoș.

Lucrările la pasajul rutier propriu-zis au început prin turnarea grinzii de ghidaj a piloților forați, urmând să se execute cei 86 de piloți forați.

Lucrarea presupune realizarea unui pasaj rutier subteran în zona intersecției dintre B-dul D. Cantemir și strada Sucevei. Aici vor fi amenajate două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relația Cantemir – Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai.

Durata de execuție a lucrărilor este 15 luni, estimându-se finalizarea în luna octombrie 2022. Valoarea contractului este de peste 27 milioane de lei fără TVA.

Acest obiectiv de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu – Piața Cetate, Oradea” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 iar finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din SC Freyrom SA – lider de asociere, Procons Group SRL, Metabet CF SA și Leko Construct SRL.

Ofertele pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I” sunt în etapa de evaluare financiară, estimându-se semnarea contractului de lucrări și începerea lucrărilor până la finalul lunii noiembrie. Acest obiectiv de investiții cuprinde 5 pasaje rutiere. Proiect este implementat de Primăria Municipiului Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Facilităţi pentru orădenii care intră în programul de reabilitare a faţadelor

Articolul următor

“Anul acesta mergem pe autostradă de la Cluj la Sibiu”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share