Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salina Turda, lovită de pandemie. Vizitatori în scădere cu 40%

Societatea de administrare a consemnat mai puțini turiști față de acum doi ani | Foto: Salina Turda

Societatea Turda Salina Durgău aşteaptă, în acest an, 400.000 de vizitatori, mai puțini cu 40% faţă de nivelul înregistrat în 2019.

Compania care administrează obiectivul turistic a înregistrat, în 2020, venituri de 13 milioane de lei, la jumătate faţă de încasările din 2019, potrivit ZF. Turiştii care ajung la Salina Turda pot parcurge traseul pregătit prin Muzeul de Sare, însă punctul de atracţie este un miniparc de distracţii în Mina Rudolf şi Mina Terezia.

Salina Turda este unul dintre cele mai populare obiective turistice din România, atât în rândul conaționalilor noștri, cât şi pentru străinii care vizitează ţara noastră. În 2020, pandemia a afectat considerabil turismul local, iar principalele obiective turistice din ţară au înregistrat mai puţini vizitatori faţă de 2019.

Compania care administrează obiectivul turistic a decis în acest an să majoreze tarifele pentru intrare și servicii. Din iunie acestea s-au modificat: pentru adulți noul preț de intrare este de 50 de lei în timpul săptămânii, respectiv 60 de lei în weekend.

Pensionarii și copiii achită 30 de lei. Cei care vor să își facă fotografii profesioniste pentru nunți sau sonete plătesc o taxă de 2.000 lei/zi sau 300 lei/oră. Taxa de vizitare în afara programului, pentru grupuri mari, este de minimum 1.000 lei/oră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Biblioteca Octavian Goga va ține cursuri de antreprenoriat social

Articolul următor

Colliers: Piața de investiții din România a înregistrat tranzacții de peste jumătate de miliard de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share