Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADMA Trans4mers vrea să transforme 1.000 de IMM-uri în „Fabrici ale viitorului”

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a demarat, alături de 37 parteneri din toate statele membre UE, implementarea proiectului ADMA Trans4mers, un proiect în valoare de 5,6 milioane EURO finanțat prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene.

Acest proiect își propune să sprijine transformarea a peste 1.000 de IMM-uri europene în „Fabrici ale viitorului”, care să accepte provocările ecologice, digitale și societale din Europa până în 2025.

ADMA TranS4MErs este un proiect de 5,6 milioane EURO finanțat de Programul Cadru de Cercetare și Inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene, bazat pe activitatea ADMA, Centrul European de Asistență pentru Producție Avansată. Proiectul a fost lansat oficial pe 1 octombrie 2021. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 3 ani și va fi implementat de un consorțiu de 38 de parteneri din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Coordonat de Irish Manufacturing Research (IMR), ADMA TranS4MErs aduce împreună o cooperare paneuropeană cu mai mulți parteneri, inclusiv organizații de cercetare și tehnologie, universități, asociații industriale, camere de comerț, incubatoare/acceleratoare, agenții de dezvoltare regională și institute de formare profesională.

ADMA TranS4MErs va construi și va oferi asistență cu competențe digitale (sprijinite de tehnologii de bază, cum ar fi: calcul de înaltă performanță, inteligență artificială și securitate cibernetică) și formare în abilități avansate în tehnologii digitale în IMM-uri. Proiectul ADMA TranS4MErs va consolida competitivitatea IMM-urilor producătoare, oferind acces rapid, flexibil și paneuropean la consultanță și expertiză avansată în domeniul producției, precum și formare, bazându-se pe expertiza partenerilor din cadrul consorțiului care provin din toate statele membre ale UE-27.

Un proiect care își propune să sprijine transformarea a peste 1.000 de IMM-uri în „Fabrici ale viitorului”, care să accepte provocările ecologice, digitale și societale din Europa până în 2025. Pentru atingerea acestui obiectiv va fi consolidată o infrastructură, super-rețea de cunoștințe, acționând ca o coloana vertebrală a proiectului.

Elementele de bază, cum ar fi perfecționarea metodologiei de transformare a IMM-urilor, site-ul web pilot și poveștile de succes de la ADMA vor fi completate de câteva completări noi, inclusiv:

– va fi mobilizată o echipă de lucru TranS4MErs, experți în consilierea IMM-urilor, conectați la IMMuri prin intermediul unei aplicații;

– un Catalog de Servicii/Instrumente care își propune să ajute IMM-urile să aleagă cea mai potrivită călătorie de transformare pentru afacerile lor;

– Marca de calitate TranS4Mers asigură deținerea experților de înaltă calitate în consilierea IMMurilor și implementarea proiectelor semnificative de digitalizare;

– cele 70 de evenimente xChange care au loc în statele membre UE folosind cele mai avansate instrumente fizice și virtuale;

– Platforma digitală/Setul de instrumente TranS4MErs va acționa ca un spațiu de colaborare pentru IMM-uri, întreprinderi mari și organizații de sprijinire a afacerilor, oferind acces la ateliere de lucru pentru a dezvolta expertiză tehnică în IMM-uri, servicii de consiliere la distanță privind aspectele financiare și juridice, trening-uri virtuale și seminarii web; suport ad-hoc la distanță, servicii și instrumente ale ecosistemului de inovare;

– Cadrul(ele) de educație și formare profesională TranS4MErs legat(e) de producția avansată, inclusiv o cale pentru extinderea ulterioară în cadrul Fondului Social European.

În plus, proiectul va lansa două apeluri de finanțare care se adresează nevoilor IMM-urilor din industria producătoare din Europa, în funcție de maturitatea lor digitală. În fiecare apel IMM-urile selectate vor trece printr-o schemă în 2 etape. În prima etapă (Proiectare), IMM-urile vor fi ghidate către dezvoltarea Planurilor lor de Transformare, având acces la platforma TranS4MErs, precum și o serie de traininguri și resurse pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile echipei.

În a doua etapă (Renovare), experții TranS4MErs vor oferi IMM-urilor expertiză și resursele necesare pentru a-implementa planul de transformare prin adaptarea facilităților de producție pentru a deveni fabricile viitorului.

Total
29
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Scumpirea materialelor de construcții, reflectată în contractele antreprenorilor

Articolul următor

Planul de Management al spaţiului hidrografic #Crișuri în consultare publică

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
29
Share