Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Est din Cluj va intra în dezbatere publică

Zona de 45 ha va include și perimetrul fostei pepiniere a Regiei Autonome a Domeniului Public | Foto: SOS

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) va organiza o dezbatere publică online pe tema amenajării viitorului Parc Est din Cluj-Napoca.

Proiectul a fost ales în urma unui concurs internațional de soluții. Acesta este realizat de către o echipă formată din Metapolis Architects, Studio de Peisaj Ana Horhat și Atelier Mass. Potrivit aprecierilor juriului, proiectul propune un spațiu continuu, care realizează o tranziție treptată de la o zonă umedă protejată la un parc liniștit, cu spații deschise generoase.

“Proiectul combină într-o manieră inteligentă fluiditatea zonei umede cu dispunerea ortogonală a plantației pepinierei pentru a realiza un desen coerent. Este un proiect construit cu mijloace minime — topografie, apă, vegetație și alei — iar rezultatul aduce o bogăție impresionantă și o diversitate de atmosfere, deschise pentru a evolua în timp și pentru a absorbi nevoi viitoare”.

Zona are 45,5 ha și cuprinde luciul de apă și malurile lacului 3, perimetrul fostei pepiniere a Regiei Autonome a Domeniului Public și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un biotop unic în mediul urban. Prin integrarea în sistemul celorlalte plantații urbane, acesta urmează să devină un nod important în rețeaua verde a orașului și a zonei estice a municipiului.

Prin intermediul CIIC reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane. Organizația încurajează participarea și implicarea cetățenilor în dezvoltarea Clujului și utilizarea resursele creative ale comunității.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Abator-container mobil, pe fonduri europene, în Sălaj

Articolul următor

Scumpirea materialelor de construcții, reflectată în contractele antreprenorilor

Citește și:
Citeste mai mult

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
9
Share