Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Abator-container mobil, pe fonduri europene, în Sălaj

Abatoarele de mici dimensiuni sunt foarte utilizate în Europa | Foto: Agro Business

Asociația Crescătorilor de Animale din Pericei (ACAP) și administrația din comuna sălăjeană au elaborat un program care vizează achiziționarea unui abator mobil deoarece județul Sălajul se confruntă de mai mulți ani cu deficiențe în privința acestor servicii.

Primarul comunei, Csaba Boncidai, a declarat că proiectul este un parteneriat cu ACAP, iar programul vizează achiziționarea unui abator mobil și utilizarea lui în folosul fermierilor din localitate, dar și din cele învecinate, conform Magazin Sălăjean. „Proiectul urmărește utilizarea de fonduri europene pentru acest obiectiv. Printr-un asemenea proiect eliminăm samsarii, intermediarii.

De ce să avem nevoie de intermediari? Un asemenea abator, sub forma unui container, poate funcționa în folosul fermierilor de la noi, iar animalele pot fi sacrificate cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare. De ce să importăm carne, de ce să împărțim profitul din agricultură cu alții? Profitul trebuie să rămână la nivel local, la cei care muncesc”, a declarat primarul din Sălaj.

Proiectul vine la pachet cu o propunere de realizare a unei piețe în apropierea drumului național care traversează centrul de comună, o piață în care își vor putea vinde produsele fermierii din zonă, mai ales legumicultorii.

„Ne-am gândit la un asemenea program investițional pentru a veni în sprijinul legumicultorilor de la noi. Îi vedeți zilnic cum își vând produsele la marginea drumului. Noi vrem să facem ceva pentru un comerț civilizat, un comerț în condiții optime. Trebuie să sprijinim dezvoltarea economiei locale pentru că numai așa tinerii rămân aici, acasă”, a adăugat Boncidai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arhitecții din Transilvania și-au desemnat premianții

Articolul următor

Parcul Est din Cluj va intra în dezbatere publică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share