Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Danezii de la FirstFarms au vândut încă 477 de hectare din terenurile deținute în vestul României

Danezii de la FirstFarms, unul dintre cei mai mari investitori din domeniul agricol din România, dar și unul dintre principalii deținători de terenuri agricole din Timiș, renunță la suprafețele arabile de aici și se ”mută” în zona de est a României. De curând, compania a cedat 477 de hectare din cele 1675 pe care dorea să le cedeze, în cadrul unei tranzacții în valoare de 2,7 milioane de euro.

FirstFarms A/S a vândut, conform planificării, încă 477 de hectare de teren în vestul României, ca parte a unui contract de vânzare condiționată a unui total 1.675 de hectare, conform unei promisiuni semnate în 2020. În cadrul acordului au mai fost vândute anterior 933 de hectare, a anunțat compania daneză în cadrul unui anunț postat pe pagina de internet a acesteia.
Un total de 1.410 de hectare au fost vândute deja, iar restul de 265 de hectare sunt de așteptat vândute în primul trimestru din 2022. Prețul total de vânzare este de așteptat să constituie 85 milioane coroane daneze – 11,4 milioane de euro, din care tranșa de acum a adus în conturile companiei 20 de milioane de coroane 2,7 milioane de euro.
Ca parte a modelului de afaceri al FirstFarms, portofoliul de terenuri a crescut în valoare ca urmare a lucrărilor de desecare extinse, schimburi de terenuri și îmbunătățirea structurii solului.

Urmează o a cincea vânzare, care va definitiva exit-ul companiei din zona de vest a României. Atunci vor fi cedate și restul de 265 de hectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi reluat în luna decembrie 2021

Articolul următor

Primăria Timișoara va cere 127 de milioane de lei din Programul Saligny, pentru un nou pasaj subteran

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share