Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara va cere 127 de milioane de lei din Programul Saligny, pentru un nou pasaj subteran

Primăria Timișoara pregătește pentru a fi depus pe Programul Anghel Saligny proiectul Pasajului Solventul. Acesta este unul dintre proiectele strategice ale orașului, făcând legătura între zona de nord și cea de sud, între Calea Bogdăneștilor și strada Gării, pe sub liniile de cale ferată. Această legătură este crucială pentru fluidizarea traficului, având în vedere că între cartierele Ronaț și Blașcovici și cartierul Iosefin singura traversare rutieră este la Pasajul Jiul. Prin Pasajul Solventul va fi construită o linie de tramvai, amplasată pe axa drumului, care va face legătura între linia de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor (aflată în curs de modernizare printr-un proiect pe fonduri europene) și o linie de tramvai nouă pe strada Gării.

Municipalitatea timișoreană dorește să obțină aproximativ 127 de milioane de lei din fondurile programului Anghel Saligny pentru realizarea acestui proiect, ale cărui costuri totale se ridică la 132,2 milioane de lei.

„Suntem într-o continuă căutare de fonduri pe care să le atragem pentru proiectele Timișoarei, fiecare leu obținut din fonduri nerambursabile fiind un leu câștigat pentru bugetul orașului. Pasajul Solventul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pe care le avem în lucru și de aceea este important să obținem acum această finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara a mai depus deja două proiecte de peste 17 milioane de lei din Programul „Anghel Saligny” pentru construcția unei noi pasarele pietonale amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul și reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin-Dâmbovița.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Danezii de la FirstFarms au vândut încă 477 de hectare din terenurile deținute în vestul României

Articolul următor

Turkish Airlines e interesată să opereze un zbor direct Istanbul - Timișoara

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share