Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Anii Drumeției: primul Târg de Ecoturism din Sibiu

În contextul derulării Programului „Anii Drumeției” 2021 – 2022, Consiliul Județean Sibiu împreună cu Asociația Județeană de Turism Sibiu organizează Târgul de Ecoturism, eveniment dedicat operatorilor din zona turismului sustenabil.

În cadrul acestuia se va prezenta oferta de toamnă-iarnă a operatorilor locali pentru activități recreative și sportive, echipamente și servicii conexe. Evenimentul va avea loc pe 19 și 20 noiembrie, în incinta Pavilionului Cultural Muzeal ASTRA, în intervalul orar 10 – 18.

Scopul Târgului de Ecoturism este să adune laolaltă principalii operatori și specialiști din zona ecoturismului și să prezinte publicului ofertele pentru sezonul de toamnă-iarnă.

Prima zi este dedicată specialiștilor și va reprezenta o platformă pentru dezbaterea tendințelor și așteptărilor, cu prezentări, ateliere și conferințe.

Cea de-a doua zi este dedicată publicului larg, care va fi introdus în specificul județului Sibiu, prin intermediul atelierelor educative, a proiecțiilor de film și a sesiunilor demonstrative de folosire a echipamentului sportiv.

Expozanții și operatorii comerciali trebuie să respecte normele impuse de legislația în vigoare, în ceea ce privește normele și normativele igienico-sanitare, PSI, fiscale și cele de securitate și siguranță în exploatare și de protecție a muncii.

Organizatorii precizează că locurile sunt limitate și se vor distribui pe baza următoarelor criterii de selecție:

Propunerea unei oferte de ecoturism și turism sustenabil pentru sezonul toamnă – iarnă – primăvară.
Activitatea propusă trebuie să fie autorizată local, licențiată sau clasificată de ministerul de resort.
Activitatea propusă trebuie să folosească resursele locale în mod responsabil.
Oferta trebuie să se adreseze pieței din România.
Oferta trebuie să fie parte dintr-o rețea locală.

Ariile de activitate eligibile includ activități și experiențe, precum: drumeție, echitație, schi de tură / pe rachete de zăpadă; ski & snowboard; spa; tabere pentru copii; patinoare; experiențe culturale; ture foto; comunități turistice; Biserici fortificate cu program de iarnă; târguri de Crăciun; unități de cazare care oferă și servicii de ecoturism; platforme de promovare a serviciilor de cazare; aplicații turistice; gastronomie locală; producător / comercializant produse de echipament sportiv; tradiții & sărbători locale; artă & meșteșuguri locale.

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișul are cel mai mare salariu mediu net din Regiunea Vest

Articolul următor

ULBS, inclusă în topul Times Higher Education pe Științe Umaniste și Arte

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
7
Share