Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara dă două milioane de lei pentru reabilitarea iluminatului public pe trei bulevarde mari din oraș

Iluminatul stradal pe treimari bulevarde din zona de nord a Timișoarei va fi complet reabilitat în perioada viitoare. Primăria Timișoara își propune reducerea cu 60 de procente a consumului cu energia primară în urma acestui proiect. Suma pusă la bătaie în acest scop este de aproape două milioane de lei, mare parte provenind din Fondul de Mediu.

Primăria a lansat licitația pentru lucrări de proiectare și execuție pentru modernizarea iluminatului public pe trei artere principale. Proiectul vizează înlocuirea corpurilor de iluminat public de pe străzile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul obiectiv este obținerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic și ecologic, care va determina reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea costurilor cu întreținerea, respectiv o reducere de 60 % a consumului cu energia primară, conform documentației. Termenul de realizare a investiției este de 5 luni. Documentația pentru aprobare a fost executată de STPT și pusă gratuit la dispoziția primăriei.

Suma stabilită inițial pentru realizarea proiectului a fost de 1.613.860,24 lei, fără TVA. În luna mai, municipalitatea timișoreană anunța că a obținut suma de 995.197 lei din Fondul de Mediu pentru acest proiect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost lansat primul atlas al profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane

Articolul următor

Centru regional de patologie cerebrală de 43 de milioane de euro la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share