Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se proiectează Parcul Industrial Ștei

Consiliul Județean Bihor a stabilit, joi, 11 noiembrie 2021, procedura de continuare a lucrărilor în vederea realizării parcului industrial Ștei, în parteneriat cu Primăria din Ștei și cu Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).

Amplasamentul viitorului parc, în suprafață de peste 13 ha, este situat la ieșirea din Ștei, spre Nucet, pe partea dreaptă a drumului național. Distanța până în Oradea este de 85 de km.

Primăria Ștei a realizat planul de urbanism zonal și o parte din utilități: rețeaua de apă și canalizare și o balastare a viitoarelor drumuri.

De săptămâna viitoare vom începe lucrările la proiectul tehnic: expertizarea lucrărilor efectuate și proiectarea rețelelor electrice, a rețelelor de apă pluvială, asfaltarea drumurilor interioare, soluția de acces în drumul național, conectarea la gaz și telefonie. Ne propunem ca în 3 luni de zile să finalizăm proiectul tehnic. În paralel, ADLO va obține statutul de parc industrial pentru acest amplasament.

În martie, anul viitor, vom organiza licitația pentru efectuarea lucrărilor. În primăvara anului 2023 parcul va fi operațional, cu toate utilitățile realizate”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Un avantaj pentru acest parc va fi conectarea la rețeaua de gaz a orașului Ștei. Lucrările de realizare a acestei rețele vor începe până la sfârșitul acestui an, pe baza contractului de concesiune încheiat de primărie și concesionar. În toamna anului viitor amplasamentul va fi racordat la gaz.

Potrivit lui Ilie Bolojan, acest parc va fi o ancoră economică pentru reindustrializarea zonei. În primăvara anului viitor vor fi organizate licitații pentru concesionarea parcelelor din parc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sabin Sărmaș, la GoTech World: Pentru fiecare obiectiv din domeniul IT&C este nevoie de legi

Articolul următor

Catinvest extinde Electroputere Mall cu 7.200 mp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share