Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul vrea o conexiune nouă rapidă spre autostrada M43 și legătură feroviară cu Szeged

Pe autostrada dintre Alba Iulia și Aiud a fost așternut asfaltul final de uzură pe întreaga lungime | Foto: Cătălin Drulă

Administrația județeană timișeană propune construirea unui nou pod peste Mureș, în Cenad, care să permită o conexiune mai rapidă spre autostrada din Ungaria. De asemenea, discuțiile realizate de Alin Nica, președintele CJT și consulul onorific al Ungariei la Timișoara, Tamás Péter, au mai abordat ideea unei piste continue de biciclete Timișoara – Szeged, dar și reluarea circulației feroviare pe vechea rută Timișoara – Jimbolia – Kikinda – Szeged.

Timișul dorește promovarea unor proiecte noi împreună cu județul vecin Csongrád-Csanád. Este vorba de o conexiune mai rapidă a zonei de vest a județului cu autostrada M43-A1, prin construirea unui pod peste Mureș la Cenad, de crearea unei piste de biciclete între Timișoara și Szeged și de elaborarea studiului de fezabilitate pentru refacerea căii ferate Timișoara – Jimbolia – Kikinda – Szeged, în vederea intensificării legăturilor în cadrul Euroregiunii DKMT.

Aceste idei au fost agreate și de vecinii din Ungaria. Pe de altă parte, Timișul dorește să cunoască experiența părții maghiare în domeniul prelucrării legumelor și fructelor, în timp ce din județul vecin există pentru investiții în dezvoltarea domeniului hotelier, direcție în care consiliul județean ar putea facilita relațiile, prin intermediere, cu sectorul HORECA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase firme se bat pentru 38 de milioane de euro și ridicarea unui nou terminal plecări externe la Aeroportul Internațional Timișoara

Articolul următor

Parteneriat tehnologic global pentru a integra comerțul digital la bordul mașinii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share