Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania a dominat Bursa de la București

Piața de capital a dat înapoi în România, însă tranzacțiile cu acțiuni erau în creștere | Foto: BVB

Acţiunile Băncii Transilvania (BT) au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), generând tranzacţii de 87 de milioane de lei şi o creştere de preţ de 3,92%.

BVB a pierdut 2,2 miliarde de lei din capitalizare săptămâna trecută, adică 1%, însă tranzacţiile cu acţiuni au înregistrat o creştere cu 9% față de cea anterioară, potrivit Agerpres. Capitalizarea bursieră a ajuns la 225 de miliarde de lei în perioada 8-12 noiembrie, de la 228 de miliarde săptămâna precedentă.

Tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 250 milioane de lei, în urcare de la 230 milioane în perioada anterioară. În topul tranzacţiilor se mai aflau titlurile Nuclearelectrica (28 de milioane de lei, -0,34%) și OMV Petrom (21 de milioane, -2,98%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile SIF Hoteluri (+21%), Carbochim Cluj (+14%) şi Bermas (+11%). Scăderi importante au fost consemnate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (-14%), Sinteza (-12%) şi Prefab (-11%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ING Tech România își pregătește intrarea pe piața IT din Cluj

Articolul următor

Knauf face pasul spre Huedin. “90% demarează investiția”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share