Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Primăria copiilor” de la Școala din Ciugud a devenit studiu de caz în manualul de educație civică

Proiectele educaționale de la Ciugud, unde se află și prima școală “smart” din mediul rural din România, au ajuns subiect de studiu în manualele elevilor. Este vorba despre „Primăria copiilor”, prima bugetare participativă pentru copii, proiect care este acum studiat la educație civică în clasa a IV-a și la alte școli din țară.

În cadrul proiectului, elevii sunt îndemnați să spună cum ar vrea să fie primarul copiilor din localitatea lor, se arata intr-un material difuzat de stirileprotv.ro.

Sursa citată amintește că în urmă cu aproape 2 ani, la Şcoala Gimnaziala din Ciugud, elevii au avut ocazia să îşi aleagă un primar şi un consiliu al copiilor. Totul s-a desfăşurat întocmai ca în cazul unui scrutin – copii au votat, şi astfel şi-au ales favoritul. Acum în manualul de educaţie civică de clasa a IV-a elevii din toată ţara află despre acest proiect inedit, iniţiat de autorităţile din Ciugud. La Şcoala “Avram Iancu” din Alba Iulia copiii au dezbătut această inţiativă.

Proiectul educaţional îi învaţă pe elevii şcolii din Ciugud cum funcţionează administrația locală, noţiuni despre drepturile cetăţeneşti, dar şi ce înseamnă bugetarea participativă.

„Ne bucurăm că Primăria Copiilor, prima bugetare participativa din România destinată copiilor a ajuns studiu de caz în manualul de cultură civică. Noi putem să vă spunem că ne pregătim pentru noi alegeri pentru aceasta primărie a copiilor”, spune Dan Lungu, purtător de cuvânt Primăria Ciugud.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Competiția "2031 NOW_our cities in 10 years"

Articolul următor

Sistemul național de facturare electronică este funcțional, în relația firmelor cu statul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share