Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistemul național de facturare electronică este funcțional, în relația firmelor cu statul

Sistemul național de facturare electronică este funcțional, în relația firmelor cu statul (domeniul achizițiilor publice – B2G), începând din 11 noiembrie 2021, conform unui anunț al Ministerului Finanțelor. Acesta va fi funcțional în perioada următoare și în relația dintre firme (B2B), iar până în 2023 urmează să devină obligatoriu pentru toată lumea. Inițial se stabilise prin OUG că sistemul e-Factura urma să fie operaționalizat până pe 6 noiembrie 2021, însă termenul a fost ratat de autorități.

Mai precis, prin OUG 120/2021 s-a stabilit că „Sistemul național privind factura electronică RO e-Factura devine operațional în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”. Acest termen a fost în data de 6 noiembrie 2021, scrie avocatnet.ro.

„Ministerul Finanțelor anunță operaționalizarea deplină a sistemului e-Factura începând de joi, 11 noiembrie, pentru relația între companii și autoritățile publice, iar în scurt timp va fi disponibil și pentru operațiunile comerciale exclusiv private”, au anunțat autoritățile.

Din comunicat reiese că, deși sistemul este opțional acum, acesta va deveni treptat obligatoriu. În primă fază, obligatoriu pentru relația B2G, iar până în 2023 va fi obligatoriu și pentru relația B2B, explică sursa citată.

Implementarea facturării electronice va ajuta autoritățile în principal la combaterea evaziunii fiscale, dar și la controalele desfășurate la companii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Primăria copiilor” de la Școala din Ciugud a devenit studiu de caz în manualul de educație civică

Articolul următor

Dent Estet, parte din grupul MedLife, intră pe piața stomatologică din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share